Da li pamćenje zavisi od godina

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li pamćenje zavisi od godina

Na pragu četrdesetih dešava se da počnemo da primećujemo da nam je teže da pamtimo neke informacije, na primer gde smo ostavili ključeve od kola. Ali istraživači kažu da razlog za to uopšte ne mora da bude gubitak pamćenja, već bi mogao biti u pitanju rezultat promene informacija na koje se mozak koncentriše tokom formiranja i pretraživanja pamćenja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pamćenje ne zavisi od godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016

Na pragu četrdesetih dešava se da počnemo da primećujemo da nam je teže da pamtimo neke informacije, na primer gde smo ostavili ključeve od kola. Ali, istraživači kažu da razlog za to uopšte ne mora da bude gubitak pamćenja, već bi mogao biti u pitanju rezultat promene informacija na koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.