Bol i trnjenje u nogama

Izvor: B92, 10.Mar.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bol i trnjenje u nogama

Imam 22 godine i prije mjesec dana počela je da mi trne desna noga. Prije 7 dana sam pješačila par sati po snijegu i pojavio se jači bol duž zadnje strane nogu u predjelu listova i iznad i ispod koljena. Iza koljena su se pojavili otoci (koji ne bole). Sve ovo mi smeta pri hodanju. Po preporuci ljekara primila sam 5 injekcija Diklofena. Preporučili su mi magnetnu rezonancu, na skeneru se ništa nije pokazalo. Zanima me sa čim mogu biti povezani moji simptomi, moji doktori nisu mogli ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mi kažu.

Simptomi koje opisujete mogu biti neurološke ili vaskularne prirode. Međutim, smatram da zbog Vaše starosti ne bi trebalo da imate vaskularne probleme, još uvek ste mladi. Tako da su Vaši bolovi verovatno posledica neke išijalgije, odnosno bolova koje izaziva nerv išijadikus. Nerv koji se proteže od donjeg dela kičme pa sve do stopala.

Dr Živković Vladimir, lekar na specijalizaciji iz opšte hirurgije, Lekarinfo.com

Odgovore lekara ni u kom slueaju ne treba da shvatite kao postavljanje dijagnoze ili za terapiju bolesti ili drugog zdravstvenog stanja. Ukoliko mislite da imate zdravstveni problem, morate da kontaktirate nadležnog lekara na odgovarajuai naein.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.