Blago zamašćena jetra

Izvor: B92, 01.Jun.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blago zamašćena jetra"

Moj otac (57 godina) je radio UZ abdomena, tačnije reč je o jetri i nalaz glasi ovako: „Jetra je gušće ehostrukture, zrnaste građe, u MKL je oko 135N/mm.” Doktorka na UZ je rekla da je ovde u pitanju, citiram -„blago zamašćena jetra". Šta to zapravo znači i koliko je ozbiljno?

Treba uraditi analize krvi, pa ako ima povišenih vrednosti triglicerida i holesterola a transaminaze mirne (parametri f-je jetre u gr.normale), potrebna je dijeta...

dr >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Miloš Toskić, specijalista interne medicine- gatroenterolog

http://www.dr-ristic.com

Odgovore lekara ni u kom slueaju ne treba da shvatite kao postavljanje dijagnoze ili za terapiju bolesti ili drugog zdravstvenog stanja. Ukoliko mislite da imate zdravstveni problem, morate da kontaktirate nadležnog lekara na odgovarajuai naein.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.