BG: Skup o novim načinima lečenja raka dojke

Izvor: B92, 18.Sep.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Skup o novim načinima lečenja raka dojke

U Beogradu će sutra početi dvodnevni stručni skup o novim metodama u lečenju raka dojke.

Skup organizuje Udruženje žena obolelih i lecenih od raka dojke "Budimo zajedno" iz Srbije, a učestvovaće predstavnici sličnih udruženja iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Makedonije.

Namara organizatora je da se povežu predstavnici udrženja žena obolelih od raka dojke u regionu, kako bi se više uradilo na prevenciji tog obolenja i redovnim predledima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i efikasnije spovodio Nacionalni programa skrininga raka dojke u Srbiji.

U Srbiji se svake godine sa dijagnozom raka dojke evidentira više od 4.000 novih slučajeva bolesti, a godišnje od ove opake bolesti umre oko 1.300 žena.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skup o novim metodama lečenja raka dojke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2014, 05:03

U Beogradu će početi dvodnevni stručni skup o novim metodama u lečenju raka dojke...Skup organizuje Udruženje žena obolelih i lecenih od raka dojke "Budimo zajedno" iz Srbije, a učestvovaće predstavnici sličnih udruženja iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, i Makedonije...Namara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.