Za pušenje na dečjem igralištu kazna 68 evra

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pušenje na dečjem igralištu kazna 68 evra

Francuske vlasti uvešće od sledećeg meseca zabranu pušenja na dečjim igralištima širom zemlje, u nameri da ograniče ogromnu potrošnju cigareta u Francuskoj.

Francuzi su među najstrastvenijim pušačima u Evropi, ali se vlada trudi da poboljša javno zdravlje uvođenjem niza mera protiv pušenja. Od jula, svako ko bude zapalio cigaretu u delu javnog parka određenom za decu, moraće da plati kaznu od 68 evra, piše britanski "Telegraf".

Francuska ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zdravlja Marisol Turen, rekla je da je mera uvedena iz "poštovanja prema našoj deci". Zabrana pušenja takođe će biti uvedena u automobili u kojima se nalaze deca, a na nekim javnim mestima neće biti dozvoljena ni elektronska cigareta.

Ministarka Turen najavila je da će pušenje možda biti zabranjeno i na nekim plažama u Francuskoj. Slične mere uvedene su u britanskim gradovima Notingemu, Glazgovu i Bristolu, navodi "Telegraf". U Francuskoj puši oko 13 miliona građana, a u Velikoj Britaniji oko 10 miliona.
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za pušenje na dečjem igralištu kazna 68 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2015

Francuske vlasti uvešće od sledećeg meseca zabranu pušenja na dečjim igralištima širom zemlje, u nameri da ograniče ogromnu potrošnju cigareta u Francuskoj...Francuzi su među najstrastvenijim pušačima u Evropi, ali se vlada trudi da poboljša javno zdravlje uvođenjem niza mera protiv pušenja...Od...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.