Zbog mobinga izvadila potvrdu da je devica!!!

Izvor: Mondo, 04.Mar.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog mobinga izvadila potvrdu da je devica!!!

Prijepoljka Zumreta Stršević (30), šefica računovodstva u lokalnom Domu kulture, pribavila je i potvrdu ginekologa da je devica - u sporu koji vodi protiv direktora zbog mobinga.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock Da li imate infekciju. Žućkast, zelenkast, sivkast sekret koji se oseća na ribu je znak vaginoze, što zahteva antibiotike. Ako je sirast: kandida. Ako se oseća na pokvarena jaja: trihomonijaza. Ako primetite tako nešto - kod lekara.

Stršević je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << v. d. direktora Doma kulture Mirka Malešića (38), vajara po struci, prijavila za mobing, tvrdeći da je na radnom mestu izložena svakodnevnom poniženju i pretnjama otkazom “jer ne pristaje da prećuti i prikrije nezakonite radnje koje čini rukovodstvo ustanove”.

O svemu je, tvrdi, obavestila čelnike opštine Prijepolje od kojih nije dobila podršku, i inspekciju, a dokaze je dostavila i policiji, piše "Blic".

Direktor kaže da je sve hajka

"Kako bih odbranio svoju čast tužiću gospođicu Zumretu Stršević, bivšeg direktora Ljubišu Savkovića i veb-portal uz čiju me podršku kleveću i blate. Izložen sam hajci jer sam protiv bivšeg direktora podneo deset krivičnih prijava zbog više malverizacija i falsifikovanja dokumenata za šta je delom odgovorna i Zumreta Stršević kao šef računovodstva. Dve opomene pred otkaz, nakon kojih je i usledila kontraprijava za navodni mobing, napisao sam joj kada je odbila da izvrši radni zadatak", kaže v. d. direktora Doma kulture Mirko Malešić.

"Potvrdom od ginekologa dokazala sam da su besmislene sve laži o mom navodnom nemoralu koje su širili čak i na sednici Opštinskog veća želeći da me slome. Pričali su i da sam u ljubavnom odnosu s bivšim direktorom i da urušavam ugled ustanove, a sve s ciljom da mojim navodnim ljubavnim vezama prikriju nečiji lopovluk", tvrdi Zumreta Stršević.

Ona kaže da je svesna da će nakon potvrde ginekologa da je virgo intakta biti predmet novih čaršijskih komentara, ali da je to neće sprečiti u nameri da odbrani svoju čast.

"Ne zanima me cena koju ću platiti za odbranu obraza. Ne želim da me uvlače u prljave igre, a ukoliko nađu bilo kakav dokaz za moje navodno nečasne postupke napustiću radno mesto bez reči", kaže Strševićeva.

Za v. d. direktora Mirko Malešić je izabran u septembru, a bivši direktor Ljubiša Savković tvrdi da je vladajuća koalicija oko SDP i DS namestila konkurs. Savković je nedavno optužio naslednika i da novac troši nenamenski. U rukovodstvo opštine kažu da će formirati komisiju koja će ispitati sve optužbe.
Pogledaj vesti o: Zakon o mobingu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.