Zaječar je srce rokenrola

Izvor: Studnel.com, 02.Avg.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaječar je srce rokenrola

Sjajni mladi izvođači, koji dolaze iz država bivše Jugoslavije, stavili su žiri na teške muke. U revijalnom delu finalne večeri nastupali su: Svemirci, Wind Stain, Sinovi, Syleth i Up‘n‘Downs. Svi učesnici su na Gitarijadi pokazali znanje, muzičke i vokalne sposobnosti i veštine vladanja scenom.
Ovogodišnji pobednici će ovu nagradu pamtiti i po tome što je ovo prvo priznanje koje su osvojili kao bend. U neverici i još uvek pod jakim utiskom, jedan od članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << benda je, dok je sumirao utiske, rekao: Kad sam čuo vjest, to nije bila istina, sve dok nisam došao gore i nisam video svu tu publiku. Najbolje da prespavam noć i da onda shvatim šta se desilo.

                                                                                                                                                                              Foto: Jelena Ristić
Impresije učesnika su uglavnom slične, kao i očekivanja koja su imali od ovog festivala. Veoma značajno za bendove da prvi put nastupe na velikoj bini. Mislim da velikom broju demo bendova znači taj osećaj. Da se još više potrude i da još više rade, to je neki podstrek, kaže Sana iz grupe Svemirci. Iz grupe Up‘n‘Downs poručuju: Zaječar je srce rokenrola. Naš cilj nije bila pobeda, ni pobeda publike. Nadali smo se da nas vidite kao jedan dobar rok bend i to je za nas najviše priznanje.
Stariji učesnici poslednje revijalne večeri dali su prednost neafirmisanim bendovima. Pre nastupa finalista publiiku su zagrejale grupe Dingospo Dali i Mangrov.
Po predstavljanju bendova koji su ušli u uži krug ovogodišnjeg takmičenja, nastupila je grupa Galija. Publiku su nosili notama svojih poznatih balada, počevši od pesme Mlada, lepa i pametna. Vizuelni efekti upotpunili su poznate numere koje su izvodili. Posetioci su se prisetili Zonine pesme, pevajući u glas sa Predragom Milosavljevićem. Podržavali su ritam izvođača, a u nekom trenutku su uspeli i da ih nadglasaju. Neša Galija je uz osmeh pevao svoje hitove, koje je publika nagrađivala aplauzom. Dva puta se latio usne harmonike, kako bi zvucima ovog instrumenta ukrasio pesme Kotor i Mnogo sam žena poželeo. Talas pozitivne energije pokrenule su i pesme Skadarska, Čuvam ti mesto pored prozora, Ti možes sve, Dodirni me. Ritam pesme Digni ruku naterao je publiku da prati date komande. Koncert su završili vrativši se na početak, spustivši publiku nežnim tonovima pesme Još uvek sanjam.

                                                                                                                                                                          Foto: Jelena Ristić
Generacija 5 je nastupala posle irske grupe Therapy?. Oni su jačim zvukom razdrmali publiku, koja je do kasnih sati uživala u rokenrol muzici. Dobro poznatim pesmama Generacije 5 – Ti i ja, Ritam tvoga dodira, Ti samo budi dovoljno daleko razbudili su i ganuli prisutne, a time dokazali da Najjači samo ostaju. Svojim koncertom pripremili su izdržljivu publiku, koja nije želela da prihvati da se druženje na ovogodišnjoj Gitarijadi privodi kraju, za Električni orgazam, koji je imao tu čast da zatvori 49. zaječarsku Gitarijadu.
Foto: Jelena Ristić

gitarijadazajecarska gitarijadapobednicisylethsvemirciup n` downs

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.