Tragedija u Goši - obesio se radnik!

Izvor: Mondo, 22.Mar.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija u "Goši" - obesio se radnik!

Radnici smederevske "Goše" zatekli jutros šokantnu scenu - obešenog kolegu!

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Muškarac srednjih godina D.M. iz Velike Plane, radnik Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, pronađen je jutros mrtav u prostorijama fabrike. 

Nesrećnog D.M. su obešenog pronašle kolege.

Njegove kolege kažu da razlog da D.M. digne ruku na sebe najverovatnije leži u teškoj materijalnoj situaciji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Kolega i ja smo ga pronašli obešenog. Ovo je bilo baš teško, juče smo bili zajedno ceo dan. Bio je dobar čovek, ne bi mrava zgazio, bio je ljudina i odličan majstor. Radio je u ovoj fabrici više od 30 godina", rekao je novinarima radnik "Goše" M.V.

Kolege kažu da je D.M. pre 13 godina ostao bez supruge, brinuo se o teško bolesnom sinu i nepokretnoj majci.

Radnici "Goše", koju je 2007. godine kupila slovačka firma "ŽOS Trnava", kivni su na rukovodstvo fabrike, tvrde da su im plate godinama neredovne, da im se ne uplaćuju doprinosi i zdravstveno osiguranje (od decembra 2013. godine).

"Za mesec dana primimo 5.000 dinara. Zbog toga se obesio čovek. Ovo je muka, ili će fabrika da radi ili ne. Država je trebalo pre 4 godine da kaže ako gazda ne plaća doprinose da mu sve to uzme", kažu radnici.

Istraga o ovoj tragediji je u toku.

Samoubistvo u Zaječaru: Ubio se vodnik u kasarni
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radnik "Goše" obesio se u fabrici

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2017

Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu SMEDEREVO – Radnik Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci pronađen je mrtav u pogonu. Reč je o samoubistvu, saznajemo nezvanično. Radnik D.M. se obesio najverovatnije u utorak,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.