Temperaturni šok: Nekoliko dana biće jako vruće, a onda dolazi dan kad će Srbiju odjednom okovati sneg i hladnoća!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Feb.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperaturni šok: Nekoliko dana biće jako vruće, a onda dolazi dan kad će Srbiju odjednom okovati sneg i hladnoća!

Kalendarski, proleće neće doći još mesec dana, klimatološki stiže 1. marta, ali, ovo godišnje doba je danas i zvanično stupilo na "dužnost"!

U većini krajeva Srbije danas je veoma toplo. U Beogradu je u podne izmereno 14 stepeni, najtopliji je bio Zaječar sa čak 18 stepeni, dok je na severu Vojvodine uglavnom između devetog i desetog podeoka.

Printskrin: yr.no

I narednih 7 dana nas čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << veoma toplo vreme, znatno iznad proseka za ovo doba godine. Prosek je 8 do 9 stepeni, ali će u Srbiji biti čak 20 do petka, a onda jedan dan sledi potpuni temperaturni šok i snegopad! Ipak, beli pokrivač se neće zadržati nigde, osim na planinama.

Dakle, između petka i subote temperatura će pasti za više od 15 stepeni, jer se u subotu prognozira maksimalna dnevna 4.

Printskrin: yr.no

Ali, zahlađenje je kratkog daha, jer već dan kasnije, u nedelju, kreće porast temperature za 6 do 8 stepeni, a od ponedeljka ponovo imamo izrazito toplo vreme za kraj februara.

Što se prve dekade marta tiče, daleko je pričati bilo šta, ali zasad se čini da će temperature malo prestati da "divljaju", odnosno, da će biti u proseku - između 10 i 12 stepeni u većem delu zemlje.

Printskrin: yr.no

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.