Šarčević: Naporima lokalnih vlasti škole izašle iz blokade

Izvor: RTS, 22.Apr.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Naporima lokalnih vlasti škole izašle iz blokade

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Zaječar gde je pohvalio napore gradskih vlasti kako bi brojne škole izašle iz blokade u kojoj su se našle "usled neodgovornosti prethodne vlasti".
"Škole u Zaječaru su godinama zapostavljane do te mere da znam da i sada ima problema sa isplatom prevoza i jubilarnih nagrada, ali lokalni budžet je do sada izmirio na milione >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dugova, rešiće se i preostali problemi samo treba malo vremena i razumnog dogovora. Važno je da lokalna samouprava odgovorno posluje", rekao je ministar Mladen Šarčević, a saopštava Ministarstvo prosvete.

Govoreći o dualnim obrazovnim profilima, Šarčević je ponovio da je zajednički rad na planu upisa u srednje škole Ministarstva, privrede i lokalnih samouprava upravo najbolji put do obrazovanja za tržište rada.
Ministar je u Zaječaru razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, obišao Tehničku školu i Osnovnu školu "Ljubica Radosavljević Nada" i održao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Zaječarskog okruga.
Tokom tog sastanka, Šarčević je istakao da su promene u obrazovanju već počele i da su sada neophodne izmene nastavnih planova i programa, ali i više od 900 pravilnika.
Na sastanku sa ministrom, Velimir Ognjenović, predsednik privremenog organa Grada Zaječara, ukazao je na potrebu uvođenja dualnog obrazovanja, pre svega u oblasti tekstilne industrije.
Lokalna samouprava započela je pregovore sa jednim investitorom iz Turske, ali da bi on otvorio pogon u Zaječaru potrebno je da imamo dovoljno stručnih radnika, jer je današnja proizvodnja veoma modernizovana, rekao je Ognjenović.
Ministar Šarčević je tokom posete Zaječaru razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, obišao Tehničku školu i Osnovnu školu "Ljubica Radosavljević Nada" i održao Aktiv direktora predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Zaječarskog okruga.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šarčević: Naporima lokalnih vlasti škole izašle iz blokade

Izvor: Blic, 22.Apr.2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je Zaječar gde je pohvalio napore gradskih vlasti kako bi brojne škole izašle iz blokade u kojoj su se našle "usled neodgovornosti prethodne vlasti"...- Škole u Zaječaru su godinama zapostavljane do te mere da znam da i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.