Razmatra se uvođenje vanredne situacije u Zaječaru zbog ilegalnih migranata

Izvor: Bor030.net, 13.Jul.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmatra se uvođenje vanredne situacije u Zaječaru zbog ilegalnih migranata

Zbog saznanja Policijske uprave u Zaječaru da na granici sa Bugarskom ima 40.000 nelegalnih migranata, i podatka da je preko granice u poslednja tri dana prešlo 600 migranata, predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković kaže da se vrlo ozbiljno razmatra uvođenje vanredne situacije u ovom gradu.

“Ovakva situacija je prešla okvire grada Zaječara i postalo je nemoguće nositi se sa ovim problemom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Osim što ne možemo finansijski da izdržimo, nismo u mogućnosti ni da se staramo o svim tim ljudima, nemamo dovoljno lekova za njih, kao ni mesta u zdravstvenim ustanovama”, izjavio je Mirković, preneo je sajt MojaTV.

Grad Zaječar nalazi se blizu granice sa Bugarskom i jedan je od retkih gradova u Srbiji koji je “na udaru” migranata, jer upravo kroz ovaj grad prolazi veliki broj ljudi koji su ilegalno prešli granicu.

Danas se u Gradskoj bolnici u Zaječaru porodila jedna azilantkinja, a odmah potom je svoje tek rođeno dete zavila u ćebe i pobegla sa njim, naveo je sajt.

“Vanredna situacija nam se sve više nameće, jer je ovo situacija koju sve teže kontrolišemo”, zaključio je Mirković.

(Tanjug / MojaTV)

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.