Ponos Timočke Krajine: Borski i zaječarski muzeji dobitnici prestižnog priznanja “Muzej za 10”

Izvor: Bor030.net, 19.Maj.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponos Timočke Krajine: Borski i zaječarski muzeji dobitnici prestižnog priznanja “Muzej za 10”

Na svečanoj sednici Skupštine Muzejskog društva Srbije u Etnografskom muzeju u Beogradu 18. maja, na Međunarodni dan muzeja, uručeno je priznanje “Muzej za 10” Muzeju rudarstva i metalurgije iz Bora i zaječarskom Narodnom muzeju za doprinos u realizaciji manifestacije “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” za 2015. godinu.

Prošle godine je u organizaciji manifestacije “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” učestovalo 67 ustanova, a laskavu nagradu “Muzej >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << za 10”, između ostalih, dobio je Muzej rudarstva i metalurgije u Boru, kao i Narodni muzej u Zaječaru.

Borskom muzeju je nagrada uručena zbog posebne vrednosti intenzivnih i ambiciozno zamišljenih programa, koje je ova ustanova realizovala tokom održavanja prošlogodišnje manifestacije, a koji su okupili veliki broj posetilaca.

Nagrada “Muzej za 10” Narodnom muzeju u Zaječaru dodeljena je za doprinos u realizaciji prošlogodišnje manifestacije “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” u vidu atraktivnih programa na dve lokacije, dopunjenih održavanjem tribune povezane sa centralnom temom manifestacije “Heroji kulturne baštine”, čime je skrenuta pažnja na probleme sa kojima se zaštita kulturnog nasleđa danas suočava.

Osnivački odbor manifestacije “Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10” za 2015. godinu činili su direktori osam nacionalnih muzeja, a priznanje “Muzej za 10” poneli su još i Narodni muzej Aranđelovac, Muzej u Beloj Crkvi, Narodni muzej Vranje, Gradski muzej Vrbas, Zavičajni muzej Knjaževac, Narodni muzej Toplice i Galerija slika “Sava Šumanović” iz Šida.
Pogledaj vesti o: Zaječar,   Bor

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.