Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru

U specifičnoj atmosferi arheološkog lokaliteta Feliks Romulijana večeras je grad Zaječar otvorio vrata rok muzičarima, pošto je na tom mestu otvorena 49. Gitarijada

Gitarijada je zvanično počela dodelom ključeva grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije, Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija, i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

Milosavljeviću je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ključeve grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović, a Jankoviću je nagradu predao zamenik gradonačelnika Mirko Nikolić.

Komentarišući priznanje, Milosavljević je rekao da mu je "osećaj sličan kao kada je grupa Galija pobedila na gitarijadi 73. godine".

On je primetio da je mladim muzičarima danas teško, jer nema izdavačkih kuća, ali da im Gitarijada pomaže.

I dok su ranije morali da zasluže singl, danas ga može snimiti svako ko ima novac, kaže popularni Neša Galija.

Milosavljević je dodao da se kod mladih vidi veliki bunt. Oni nemaju podršku medija, ali ipak pronalaze načine kako bi "ugledali svetlost dana", zaključio je on.

Ranije danas je svečano otkrivena i tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

Program se nastavlja večeras, a na sceni nastupiće Darko Rundek Cargo trio, Gibonni i Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibać, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi.
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.