Niški glumci izvode predstavu na Danima Zorana Radmilovića

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški glumci izvode predstavu na Danima Zorana Radmilovića

Na ovogodišnjem festivalu “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru na sceni Pozorišta Timočke Krajine publici će se u nedelju, 11. decembra predstaviti i niško Narodno pozorište. Oni će izvesti predstavu „Herostrat“ u režiji Irfana Mensura, po tekstu Grigorija Gorina.

Festival u čast legendarnog glumca će ove godine u Zaječaru biti održan od 10. do 17. decembra, a publika će tom prilikom moći >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da pogleda osam predstava, kako iz zemlje, tako i iz regiona.

Predstava iz Zaječara “Dosije vojnika Čonkina” u režiji Saše Volića će otvoriti ovogodišnji, 25. po redu Festival.

Na zatvaranju će publika moći da pogleda predstavu Narodnog pozorišta iz Beograda “Frenki i Džoni” koju je režirala Tea Puharić.

Predstava “Herostrat” koju će Nišlije izvesti prati priču grčkog trgovca Herostrata koji je 356. godine pre nove ere spalio Artemidin hram, jedno od sedam svetskih čuda, a u težnji da dostigne slavu i besmrtnost.

Komad je premijerno odigran na sceni Narodnog pozorišta u Nišu početkom godine, na dan kada je niški teatar obeležavao 129 godina postojanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.