NEVREME U SRBIJI Jak sneg pada na Zlatiboru i u Zaječaru, izlivanje reka ponegde obustavilo saobraćaj

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME U SRBIJI Jak sneg pada na Zlatiboru i u Zaječaru, izlivanje reka ponegde obustavilo saobraćaj

Jak sneg jutros pada na Zlatiboru i u Zaječaru, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmereno minus osam stepeni, dok u pojedinim mestima pada kiša.

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Loznici, na Crnom Vrhu, u Negotinu, Kruševcu i Dimitrovgradu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sneg je na Kopaoniku visok 102 centimetra, Zlatiboru 52, Crnom Vrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 41, u Sjenici 34, Kuršumliji 16, Kraljevu 11, Loznici osam, Valjevu i Požegi tri, a u Dimitrovgradu jedan centimetar.

Slab sneg trenutno pada u Kragujevcu, Kraljevu, na Kopaoniku, u Kuršumliji, Nišu, Leskovcu i Vranju, a susnežica veje u Zrenjaninu i Požegi.

Slaba kiša trenutno pada u Banatskom Karlovcu, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji.

U Srbiji su jutros zbog kiše i susnežice putevi vlažni, vidljivost je smanjena, ponegde ima raskvašenog snega, a u popodnevnim časovima se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog izlivanja reka saobraćaj je obustavljen na putu I-28 Mali Zvornik - LJubovija, u mestu Velika reka, na putu II-137 na deonici Tekreriš 2 - Banja Badanja, na mostu na reci Cernici, zatim na deonici puta Nanomir - Mionica, u mestu Donja Toplica i na delu puta Šabačka Kamenica - Donje Crniljevo.

Na putu II-34 Barajevo-Ralje zbog klizišta je obustavljen saobraćaj u Guberovcu.

Snega u raskvašenom stanju ima u području Novog Pazara, Vranja, Zaječara, Užica, Ivanjice, Požege i Čačka, kao i u višim planinskim predelima, ali su svi prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

AMS S svima koji putuju ka Kopaoniku savetuje da idu sa zapadne strane preko Jošaničke Banje.

Na graničnim prelazima, prema podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVREME U SRBIJI Jak sneg pada na Zlatiboru i u Zaječaru, bujični tokovi u okolini Šapca

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Jak sneg jutros pada na Zlatiboru i u Zaječaru, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u sedam časova izmereno minus osam stepeni, dok u pojedinim mestima pada kiša...Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Loznici, na Crnom Vrhu, u Negotinu, Kruševcu i Dimitrovgradu, objavljeno je na sajtu Republičkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.