IN MEMORIAM: Preminuo Aleksandar Blatnik

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Okt.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IN MEMORIAM: Preminuo Aleksandar Blatnik

Noćas je iznenada u svojoj 73. godini preminuo Aleksandar Blatnik, arhitekta, slikar, karikaturista, grafičar, dizanjer i pisac. Blatnik je bio nosilac ULUPUDS-ove nagrade za životno delo i nosilac oko 100 prestižnih domaćih i međunarodnih nagrada za karikaturu i slikarstvo.

Aleksandar Blatnik rođen je u Zaječaru, 1. oktobar 1944. godine, a radni vek je proveo u Zavodu za zaštitu spomenika kulture u Nišu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Bio je arhitekta, karikaturista, slikar grafičar, dizajner i pisac. Bio je član slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS, sa zvanjem „istaknuti umetnik“.
Imao je preko 400 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i oko 40 samostalnih u galerijama širom sveta.
Crtao je karikature za štampane medije u Srbiji i nekoliko televizijskih kuća.
Komemoracija povodom srmti Aleksandra Blatnika biće održana sutra, 21. oktobra u okrugloj sali Privredne komore u Nišu, a biće sahranjen istog dana u 14 sati na Novom groblju u Nišu.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Aleksandar Blatinik

Izvor: JuznaSrbija.info, 20.Okt.2016

Sinoć je u Nišu u 72. godini života preminuo ponznati niški i srpski arhitekta, karikaturista, slikar grafičar i pisac, Aleksandar Blatnik...Aleksandar Blatnik rođen u Zaječaru, 1. oktobar 1944. srpski je arhitekta, karikaturista, slikar grafičar, dizajner i pisac koji živi i radi u Nišu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.