Gitarijada od sljedeće godine komercijalna manifestacija

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gitarijada od sljedeće godine komercijalna manifestacija

ZAJEČAR - Gitarijada će od sljedeće godine biti komercijalna manifestacija, a ulaznice po simboličnoj cijeni biće u prodaji od septembra, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković.

On je dodao da će sljedeća jubilarna, 50. Gitarijada biti bolja od aktuelne, da će trajati pet dana, te najavio koncerte "Parnog valjka", Vlatka Stefanovskog i Džibonija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Mirković je rekao i da će joj prethoditi i velika manifestacija u Beogradu za koju će važiti kupljena karta za Zaječar, kao i da će otvoriti kancelariju Gitarijade u prestonici.

On je dodao da je ta manifestacija brend Zaječara, ali i da je izrazito zadovoljan ovogodišnjom posjetom i brojem prijavljenih bendova u takmičarskom programu, pošto su svi rekordi po tip pitanjima oboreni.

Mirković je izrazio nadu i da će Ministarstvo kulture i informisanja sljedeće godine više podržati Gitarijadu i podsjetio da su za ovogodišnji festival izdvojili 500.000 dinara, a da je Ministarstvo turizma izdvojilo tri miliona dinara.

Takođe, podsjetio je i da je pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo prosvjete da što prije donesu odluku o otvaranju muzičke škole u tom gradu.

Direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić istakao je da je 49. Gitarijada oborila sve rekorde i po broju posjetilaca, broju prijavljenih demo bendova i broju programa i napomenuo da su veoma zadovoljni onim što su realizovali, te da nije bilo "iskakanja" u programu koji se odvijao na više lokacija u gradu.

Uz obilježavanje 50. godina festivala, sljedeću Gitarijadu obilježava i jubilej Moto skupa, koji slavi 20 godina postojanja.

Predsjednik žirija 49. Gitarijade Branimir Lokner saopštio je da su bendovi "Wind Stain" i "Up n' Downs" iz Slovenije, zatim "Sinovi" iz BiH, "Svemirci" iz Srbije i "Syleth" iz Hrvatske ušli u finale ovogodišnje menifestacije.

Pobjednici u kategorijama: najbolji po odluci žirija, najbolji po odluci žirija iz Republike Srbije i po glasu publike biće proglašeni večeras. Pobjednik te najstarije rok manifestacije u Evropi će dobiti gitaru koju je obezbijedila kompanija "Hajniken".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.