Direktan prenos intervencije za učesnike Balkanskog skupa kardiologa u Beogradu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Apr.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktan prenos intervencije za učesnike Balkanskog skupa kardiologa u Beogradu (VIDEO)

Interventni kardiolog niškog Kliničkog centra dr.Nenad Božinović i jedan od najrenomiranijih svetskih kardiologa dr Alfred Galasi, uspešno su izveli proceduru otvaranja arterije kod pacijentikinje iz Zaječara. Ovu intevenciju, uz tehničku podršku NTV, uživo su pratili i učesnici Balkanskog skupa interventnih kardiologa koji se održava u Beogradu.
Čitava procedura otvaranja stoprocento zapušenog krvnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << specijalnim žicama i mikrokateterima, trajala je 4 sata. Rad srčanog mišića je normalizovan i pacijentkinja više neće morati da strahuje.
Sicilijanac dr Alfredo Galasi jedan je od tri najpriznatija inerventna kardiloga u svetu. Proceduru otvaranja zapušene arterije sa niškim kolegama, obavlja po drugi put.
Stručnjaci niškog Kliničkog centra intervencije ovog tipa obavljaju rame uz rame sa kolegama iz KC Srbije. To ilustruje i podatak da je u okviru najvećeg skupa interventnih kardiologa Balkana, pored Niša, ista procedura otvaranja arterija demonstrirana uživo, iz edukativnih razloga, i kod 30 pacijenata hospitalozovanih u 4 beogradska medicnska centra.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.