Crkva: Budimo ljudi, pomozimo izbeglicama

Izvor: Mondo, 27.Avg.2015, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crkva: Budimo ljudi, pomozimo izbeglicama

Srpska pravoslavna crkva saoseća sa novim beskućnicima sa istoka i poziva državnu vlast da im ukaže svestranu pomoć, a narod Srbije da im otvori svoje srce i dušu, saopštio je Sinod SPC.

Foto: Tanjug, Oksana Toškić

Sinod je na sednici u sredu sa odobravanjem primio izveštaj Dobrotvorne fondacije SPC, Čovekoljublja o pomoći izbeglicama u Srbiji.

Kontakti za pružanje pomoći

Za ukazivanje i prikupljanje pomoći prognanicima, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << putu od Preševa i Zaječara do severnih granica Srbije treba obratiti sveštenicima tih mesta, kao i Čovekoljublju (tel/fax: (+38111) 36 72 971, 30 65 445, e-pošta: beograd@covekoljublje.org).

Kao što je činilo Čovekoljublje i SPC uopšte prošlih decenija sa desetinama i stotinama hiljada domaćih izbeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini crkva i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, Azije i Podsaharske Afrike, naveo je Sinod.

"Uz to molimo se Bogu da urazumi samožive moćnike sa Zapada kao i uzročnike bratomržnje i građanskih ratova na Bliskom istoku da već jednom prestanu sa nečovečnim nasiljem, a time i sa progonima nesrećnih naroda sa njihovih vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Posebno se molimo za Božju pomoć tamošnjoj našoj braći hrišćanima, prvi put u dvohiljadugodišnjoj istoriji na takav način uništavanoj i lišavanoj svojih vekovnih svetinja, ističe Sinod.

Ponevši nedavni krst stradanja, patnje i progona sopstvenog naroda manje više od istih uzročnika, Srpska pravoslavna crkva saoseća sa novim beskućnicima sa istoka, navodi se.

Dodaje se da u saradnji sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica, kao i sa svojim stranim partnerima, Čovekoljublje deli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, sredstvima za dezinfekciju, kontejnerima sa tuš kabinama, sa toaletima itd.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SPC: Pružajte pomoć beskućnicima sa Istoka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saoseća sa novim beskućnicima sa Istoka i poziva državne vlasti da im ukazuju svestranu pomoć, a narod da im otvori svoje srce i dušu, saopštio je Sveti arhijerejski sinod, koji je na sednici u sredu sa odobravanjem primio izveštaj Dobrotvorne fondacije SPC "Čovekoljublje",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.