Bend “Syleth” pobednik na 49. Gitarijade u Zaječaru

Izvor: Scandal.rs, 02.Avg.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend “Syleth” pobednik na 49. Gitarijade u Zaječaru

Završena je 49. Gitarijada u Zaječaru, a stručni žiri izabrao je pobednika Demo bendova. To priznanje dobio je bend Syleth iz Hrvatske, a nagradu im je uručio predsednik žirija Branimir Lokner. Bend je od sponzora dobio gitaru.

Ova četvoročlana postava nastala je početkom 2011. godine a predstavlja se različitim rok zvukovima, kao i kombinovanjem istih sa drugim muzičkim stilovima ostavlja zanimljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << i jedinstven zvuk.

Pesme im govore o silama koje pokreću ljude i svet, o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava. Debitantski album More Than 60 Lies biće upotpunjen i akustičnom verzijom pesme The User za koju su sredinom 2014. snimili svoj prvi video spot.

Najbolji po odluci žirija iz Srbije je bend Svemirci iz Beograda. Postava se ustalila u sastavu gitariste Vlace, bubnjara Radeta, basiste Demira, Feđe Frenklina na udaraljkama i Sane (vokal i klavijature).

Grupa Up n Downs je najbolja po glasu publike, a dolaze iz Slovenije. Nastali su 2009. godine i sviraju na različitim festivalima i otvaraju koncerte poznatih slovenačkih bendova kao što su Siddharta, Mi2, Big foot, Elvis Jakson… Imaju oko 20 svojih pesama koje govore o njihovim životima, radu, idejama i iskustvima.

Takmičare je ocenjivao žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, dok su članovi: Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Završno veče 49. Gitarijade upotpunili su koncerti grupa: Dingospo Dali, Mangrov, Galija, Therapy, Generacija 5, Električni orgazam, kao i nastup Miroslava Tadića i Braće Teofilovića ranije istog dana.

Ranije tokom dana Zaječar je brujao od motorista koji su prodefiovali centrom grada u okviru 19. Moto skupa i izazvali pažnju stanovnika i gostiju tog grada koji su ih radoznalo gledali i fotografisali.

Kako je ranije rekao direktor Ustanove Gitarijada Perislav Ducić, ovogodišnja manifestacija je premašila sve rekorde kako po broju posetilaca, broju demo bendova koji su se prijavili, tako i po broju programa koji su bili organizovani tokom protekla četiri dana.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.