Završen 36. Pervol Fešn vik

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 36. "Pervol Fešn vik"

Revijom Bate Spasojevića, završen je 36. "Pervol Fešn vik".

Bata Spasojević je predstavio kolekciju za jesen-zimu 2014-15. pod nazivom ‘’New Revival’’. Kolekcija je miks više stilova, a krator je inspiraciju našao ovoga puta u muzici i umetnosti starih slikara, poput Kravađa. Karakterističan kolorit je Batina osnovna polazna tačka. Karo štofovi i animal printovi dominiraju kolekcijom.

Kolekcija je kao i do sada i za muškarce i za žene i sadrži prepoznatljive >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zimske komade odeće, poput kaputa od vune, pantalona i jakni, u kombinaciji sa kožom, kožnih jakni, muških i ženskih mantila, plišanih sakoa. Od dezena su zastupljeni prens de gal, crno-bele pruge, kao i karirani materijali. Žene i muškarci u modelima SBS by Individual osećaju se moćno i posebno.

Zbog velikog interesovanja publike, revija je održana u dva termina.

Posle više od 30 različitih programa i radova oko 60 dizajnera, možemo se složiti sa konstatacijom da srpska moda nastavlja da bude nešto između. Između istoka i zapada.

Okrenuta globalnom, uslovljena nacionalnim. Između neprofitnog sektora i šoubiznisa. Između umetnosti i preduzetništva. Svakako, obeležena izuzetnom dozom stvaralačke hrabrosti!

Naredna Beogradska nedelja mode je zakazana za period od 27. marta do 2. aprila 2015. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.