Zapanjujuće fotografije najvećeg polja soli na planeti

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapanjujuće fotografije najvećeg polja soli na planeti

Mesto Salar de Ujuni, koje se nalazi u Boliviji, najveće je polje soli na planeti. Površine više od 6 hiljada kvadratnih kilometara, Salar je nekada bilo deo praistorijskog slanog jezera koje je prekrivalo veći deo jugozapada ove južnoameričke države.

Jezero je presušilo, ostavljajući za sobom nepreglednu količinu soli, tačnije sloj skoro četiri hiljade metara nadmorske visine.

Neverovatno čudo prirode predstavlja jedno od najfacinantnijih mesta na našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << planeti.

Fotograf Skarlet Hoft Grafland zabeležila je zapanjujuće kadrove, koji kao da prikazuju neki drugi svet.

Koristeći razne materijale, ona je pravila geometrijske oblike, kojima je naglašavala uticaj majke prirode na ovom izvanrednom mestu.

Seriju ovih jedinstvenih fotografija, koje odišu blistavom i nepreglednom belinom, nazvala je "Meki horizonti".

"Želela sam da prikažem jedno od pravih, istinskih svetskih čuda na svoj način, jer smatram da se ovako nešto ne viđa svakog dana", rekla je umetnica za "Hafington post."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.