ZA ZAŠTITU AUTORSKIH PRAVA Muzičari pisali predsedniku Evropske komisije

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA ZAŠTITU AUTORSKIH PRAVA Muzičari pisali predsedniku Evropske komisije

Više od 1.000 muzičara, među kojima su grupe "Koldplej", "Aba" i pevač Sting, pisali su Evropskoj komisiji kako bi se žalili da im "Ju tjub" i druge slične stranice otimaju prihode jer je njihova muzika svima dostupna besplatno.

U pismu u koji je uvid imala nemačka novinska agencija DPA, muzičari od predsednika Žan-Kloda Junkera traže da odmah preduzme nešto i stvori "pošteno igralište za umetnike i vlasnike prava".

Muzičari tvrde da stranice poput "Jutjuba", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji omogućava da više od milijardu korisnika besplatno postavlja i skida muziku, ugrožava budućnost te industrije.

Evropska komisija potvrdila je da su primili pismo i navodi se da već pokušavaju da pronađu način za mnogo pošteniju raspodelu zaštićenih radova na internetu. Očekuje se da će u narednim mesecima biti izneseni konkretni predlozi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Muzičari se žale Evropskoj komisiji zbog Jutjuba

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2016

Više od 1.000 muzičara, među kojima su i grupe Koldplej, Aba i pevač Sting, pisalo je Evropskoj komisiji kako bi se žalili da im Jutjub i slične stranice otimaju prihode, jer je njihova muzika svima dostupna potpuno besplatno...U pismu muzičari su tražili od predsednika Žan Kloda Junkera da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.