Izvor: Njuz.net, 04.Maj.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić obećao da će podneti ostavku ako Beograd na vodi ne bude izgrađen u predviđenom roku

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 4. maj 2015, (Njuz) – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će podneti ostavku ako izgradnja Beograda na vodi ne bude završena u 30-godišnjem roku koji je najavljen.
Vučić je ovo obećanje dao nakon brojnih sumnji u ovaj projekat, koje su se u poslednje vreme pojavile u jednom delu javnosti.
– Prethodna vlast nikada nije preuzela odgovornost za obećane, a nikad dovršene projekte, a evo ja preuzimam punu odgovornost za ovaj projekat i javno izjavljujem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pred svim građanima Srbije, da ću podneti neopozivu ostavku ako Beograd na vodi ne bude finiširan u predviđenom roku od 30 godina. Nije malo kada vam ostavka visi nad glavom četiri ili čak deset godina, koliki je bio prvobitno predviđen rok za završetak projekta, a kamoli kada je taj period dug tri decenije. Rok za izgradnju ovog projekta može se odlagati koliko je nekome volja, ali ja čvrsto stojim iza datog obećanja i neću povući svoju odluku – rekao je Vučić na konferenciji za medije u zgradi vlade – Živi bili pa videli – dodao je on.
Premijer je obećao da uslov za njegovu ostavku neće biti završetak Beograda na vodi samo u širem smislu, već i gradnja poslednjeg, i najmanjeg objekta predviđenog na toj lokaciji.
– Ako jedna jedina zgrada, šoping mol ili stambena kula ne budu dovršeni, ja ću ipak podneti ostavku. Pozivam svakog od vas da odabere po jedno drvo sa one makete i podseti me za 30 godina da li je ono zasađeno na lokaciji i da li sam lagao ili govorio istinu. Jedini način da se građani uvere da najava ostavke nije samo puka fraza jeste da se strpe tri decenije. Vreme je relativna kategorija, ali je reč večna – objasnio je Vučić – Kao što će biti i slavljenje ovog projekta – zaključio je on.
Kako Njuz nezvanično saznaje, svi ministri su podržali premijera u njegovoj odluci, osim Ivice Dačića koji, kako prenosi naš izvor iz vlade, nije impresioniran Vučićevom najavom ostavke jer je i on svojevremeno dao obećanje građanima da se neće povući sa političke scene dok ne bude završen Prokop.
Miroslav Vujović
Mirko Đukić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.