Vladika Filaret blagoslovio preporuku MMF-a za pomeranje starosne granice za odlazak u penziju

Izvor: Njuz.net, 23.Feb.2012, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Filaret blagoslovio preporuku MMF-a za pomeranje starosne granice za odlazak u penziju

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Filaret još uvek nije dobio odgovor od MMF-a / FOTO: Press

PRIJEPOLJE, 23. februar 2012, (Njuz) - Vladika mileševski Filaret blagoslovio je preporuku Međunarodnog monetarnog fonda za pomeranje starosne granice za odlazak u penziju i obratio im se za pomoć da spreče njegovo penzionisanje na Saboru SPC, saznaje Njuz.
Filaret je pre dva dana pozvao sedište Međunardonog monetarnog fonda i zatražio hitan sastanak a kao razlog je naveo da „hoće >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da ga penzionišu“ uprkos preporukama koje je naša Vlada nedavno dobila. Do susreta vladike i predstavnika MMF-a još uvek nije došlo iako je on na tome insistirao i u svojim molitvama.
- Smatram bogougodnom preporuku MMF-a o pomeranju starosne granice za odlazak u penziju. Svakog čoveka, bez obzira na godine, rad prožima i produhovljava, a Bogu je milo da vidi zadovoljnog čoveka tako da nema nikakvog razloga da me šalju u penziju, pogotovo nakon preporuka o produženju radnog veka. Moj odlazak u penziju ne bi bio u interesu države – rekao je vladika Filaret.
– Znam ja da mnogi žele da odem u penziju jer smatraju da se prema eparhiji i sveštenstvu ponašam kao da su moja privatna svojina ali to je samo zato što mi je do njih stalo. Tačno je da od sveštenika tražim da pišu molbu prilikom napuštanja eparhije jer brinem za njih pa mi je važno da znam gde se nalaze i koliko će biti odsutni. Zameraju mi da uz molbu uzimam i novac, a time se oglušuju o preporuku MMF koja kaže da treba napraviti rebalans budžeta i smanjiti masu plata – istakao je vladika.
Vladika je dodao da samo želi da posavetuje sve koji u eparhiji „mute oko njega“ da treba da se paze jer mogu da imaju problema sa međunarodnim institucijama, a može i da im se desi da neko progoni i proklinje i njih i njihove porodice.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.