Izvor: Njuz.net, 03.Jul.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Srbije tražila od Dragana Đilasa savet za hrast na Koridoru 11

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 3. jul 2015, (Njuz) – Vlada Srbije obratila se danas za pomoć bivšem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu od koga traži da predloži moguća rešenja za problem hrasta-zapisa na Koridoru 11.
Kako navode u vladi, Đilas se već dokazao na polju borbe sa problematičnim drvećem, pa bi njegovi saveti mogli da budu vrlo dragoceni u slučaju hrasta-zapisa starog 600 godina.
– Vladi Srbije hrast uopšte ne smeta i Draganu Đilasu bismo ostavili potpunu slobodu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << odluči kako će rešiti taj problem. Nama je samo bitno da hrast više ne bude tu. Da li će Đilas upotrebiti svoju metodu klasičnog kasapljenja motornom testerom ili možda neke inovativnije metode poput čupanja ili eksploziva, to je u potpunosti njegova odluka – kažu u Vladi Srbije.
Dragan Đilas, sa druge strane, kaže za Njuz da još nije dobio zvaničan poziv, ali da će rado odgovoriti na upućeni apel, te da se sve vreme pitao zašto vlada Srbije jednostavno jednostavno ne upotrebi sekiru.
– Istina je da imam velikog iskustva u iskorenjivanju problematičnog drveća, ali sam do sada više obavljao takozvane masovne radove. Takođe, za sada nemam iskustva sa hrastovima tako da će to biti veliki profesionalni izazov za mene jer su hrastovi poznati kao izuzetno jaki i žilavi protivnici – kaže Đilas i dodaje da jedva čeka predstojeći okršaj “jedan na jedan” na Koridoru 11.
Đilas navodi da je problem sa kojim se stručnjaci protiv njega najčešće susreću bolećivost ljudi prema drveću.

- Mnogi smatraju da drveće treba da bude zaštićeno poput belih medveda, ali je to mantra koju ponavljaju samo oni koji se, iz sebi znanih razloga, protive bilo kakvom napretku društva. Da smo slušali takve, u Beogradu bi danas bilo više drveća nego zgrada i šoping molova, što srećom nije slučaj – naveo je Đilas.
Dosadašnji Đilasov učinak je, da podsetimo, stopostotan jer je uspeo da reši problem apsolutno svakog drveta sa kojim se uhvatio u koštac. Iako se na ovom polju nedavno istakao i aktuelni gradski menadžer Goran Vesić, koji je hrabro uspeo da iskoreni problem drveća u Studentskom parku, Đilas je i dalje najefikasniji operativac u struci, zbog čega se Vlada Srbije i odlučila da ga angažuje.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.