Vanzemaljske megastrukture mogle bi da se nalaze svuda oko nas

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2017, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vanzemaljske megastrukture mogle bi da se nalaze svuda oko nas"

Grupa američkih astronoma prošle godine je ukazala na moguće postojanje vanzemaljskih megastruktura na jednoj dalekoj zvezdi. Međutim, jedan stručnjak sada tvrdi da bi pronalaženje ovih megastruktura moglo da bude relativno lako, ukoliko istraživači obrate pažnju na prava mesta.

Profesor Zaza Osmanov sa Univerziteta u Tibilisiju u Gruziji tvrdi da bi to čak bilo moguće izvesti već postojećom tehnologijom i da se kandidati nalaze u blizini Sunčevog sistema, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Independent.

Reč je o 64 pulsara za koje, prema Osmanovu, postoje najveće šanse da sadrže vanzemaljske megastrukture.

Ipak, naučnik smatra da najverovatnije ne bi ličile na Dajsonovu sferu, tj 'sferičnu školjku', već na neku vrstu tankog, ravnog štita.

U studiji koja je objavljena na sajtu arXiv, Osmanov navodi da bi Dajsonova sfera mogla lako da se uoči upotrebom infracrvenih teleskopa ukoliko se nalazi u nastanjivoj zoni nekog solarnog sistema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

AMERIČKI KOSMONAUTI TVRDE: VANZEMALJCI SU SVUDA OKO NAS Evo kako da ih lako uočite

Izvor: Kurir, 19.Maj.2017

...Profesor Zaza Osmanov sa Univerziteta u Tibilisiju u Gruziji tvrdi da bi to čak bilo moguće izvesti već postojećom tehnologijom i da se kandidati nalaze u blizini Sunčevog sistema..Reč je o 64 pulsara za koje, prema Osmanovu, postoje najveće šanse da sadrže vanzemaljske megastrukture..Ipak,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.