VIDEO: Šta se desi kad munja zapali jezero puno burbona?

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Šta se desi kad munja zapali jezero puno burbona?

Iako je "vatreni tornado" snimljen pre četiri godine u američkoj državi Kentaki, kada je munja udarila u skladište kompanije "Jim Beam", ovaj snimak je tek sada privukao pažnju na društvenim mrežama.

Tom prilikom se u obližnje jezero izlilo više od tri miliona litara burbona. Da bi se formirao ovakav tornado, potrebni su posebni uslovi, odnosno intenzivan dotok toplote, u kombinaciji s turbulentnim vetrom.

Vrtlog se oblikuje u formaciju sličnu tornadu koji s >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << površine usisava zapaljive materijale ili gasove. U konkretnom slučaju, vatra se pojavila zbog razlivenog burbona, munja je zapalila, a vreme je išlo na ruku stvaranju vrtloga.

Na kraju, sve se dobro završilo, jer je jezero onemogućilo dalje širenje vatre, koja je nakon sat vremena ugašena. Ipak, tokom ovog incidenta mnogo ribe je uginulo, a kompanija je vlastima platila 27.000 dolara za troškove čišćenja.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

(VIDEO) ŠOK I NEVERICA: Evo šta se dogodi kada munja udari u jezero puno alkohola

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015

Iako je "vatreni tornado" snimljen pre četiri godine, u američkoj državi Kentaki, kada je munja udarila u skladište kompanije "Jim Beam", ovaj snimak je tek sada privukao pažnju na društvenim mrežama...Tom prilikom se u obližnje jezero izlilo više od tri miliona litara burbona...Da bi se formirao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.