VIDEO: Kinezi čine sve da izbegnu smrt na pokretnim stepenicama

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kinezi čine sve da izbegnu smrt na pokretnim stepenicama

Strašna smrt koja je nedavno zadesila Kineskinju Sjan Liujuan na pokretnim stepenicama jednog tržnog centra još uvek šokira ljude širom sveta.

Ova 30-godišnja majka poginula je u trgovačkom centru "AZG Mall" u gradu Jingžu nakon što je propala u pokretne stepenice koje su je zdrobile. U zadnjem momentu uspela je da spasi sina.

Zbog straha da ih ne zadesi slična sudbina, Kinezi su pronašli više načina kako da izbegnu kritične tačke na pokretnim stepenicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Neki tako hodaju uz stranu, dok drugi paze na svaki korak. Neki se koriste kišobranima i štapovima dok drugi uopšte ne dodiruju stepenice već se voze na rukohvatu.



Novi video snimljen pre incidenta otkriva kako su radnici znali za problem. Na snimku se vidi kako dve radnice prolaze kritično mesto na kom dolazi do ulegnuća poda što ih je uplašilo i nateralo da se sklone. Radnice su nakon toga upirale prstom u pod koji pod njima nije u potpunosti propao.



Slični incidenti događali su se u Kini poslednjih godina. Nakon što su prošle godine pokretne stepenice naglo krenule u suprotnom smeru povređeno je 13 osoba. Pre četiri godine u Pekingu je poginuo tinejdžer nakon što je došlo do kvara pokretnih stepenica. U incidentu je takođe povređeno i 28 osoba.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.