VIDEO: Dunja (12) iz Beograda slaže Rubikovu kocku za 10 sekundi

Izvor: Cafe.ba, 27.Avg.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Dunja (12) iz Beograda slaže Rubikovu kocku za 10 sekundi

Odmah sam shvatila da prva dva reda mogu da složim na osnovu logike, a treći da imam jedan logaritam

Dunja Došen Majkić iz Beograda ima 12 godina i slaže Rubikovu kocku za 10 sekundi, brže od zvaničnog rekorda u Srbiji.

"U petom razredu moj drugar Luka gađao je plastičnim pištoljem brojeve i ako on pogodi broj četiri dobije Rubikovu kocku, a ako pogodi neki drugi broj dobija igračku.I on je pogodio broj četiri i pitao ko hoće Rubikovu kocku i ja sam rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << daj meni", ispričala je Dunja kako se prvi put susrela sa kockom.

Htjela je odmah da pronikne u srce Rubikove kocke.

"Odmah sam shvatila da prva dva reda mogu da složim na osnovu logike, a treći da imam jedan algoritam", objasnila je dvanaestogodišnja djevojčica, koja ima četvorku iz matematike.

Rubikovu kocku osmislio je 1974. godine Mađar Erno Rubik, koji je bio skulptor i profesor arhitekture. Mats Valk iz Holandije je 2013. godine postavio svjetski rekord u trajanju od 5.55 sekundi.

Pogledajte kako to Dunja radi.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.