VATRENI POLJUPCI DOMAĆEG FILMA Evo dokaza da i Srbi umeju da budu romantični

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATRENI POLJUPCI DOMAĆEG FILMA Evo dokaza da i Srbi umeju da budu romantični

Onaj trenutak kada se glumac i glumica posle mnogo peripetija, suza i očekivanja najzad poljube je verovatno i najlepši u filmu. Potrudili smo se da izdvojimo pet najlepših poljubaca srpske kinematografije, jer umeju naši filmovi da budu i romantični, a ne samo erotični.

Ovo je možda jedan od najcitiranijih filmova svih vremena, a ako nije, trebalo bi da bude. Ali, ovde ne pričamo o genijalnoj glumi Nikole Koje, Vesne Trivalić, Branke Katić, Milene Pavlović i "dva meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se nisi kupala", već o poljupcu. Poljubac koji Marina i Nikola razmene u taksiju samo nekoliko trenutaka pošto se ona porodila i to na kraju filma, svakako je jedan od najlepših u našoj kinematografiji.

Jasno je da vas film Zona Zamfirova asocira na Novu godinu i praznike, pošto se tada emituje na domaćim kanalima, ali morate priznati da vas svaki put bar malo nasmeje. Izgleda da su Srbi skloni drami, pa ostavljaju poljupce za kraj, kada je publika već na izmaku živaca. U svakom slučaju, ono što je Stevan Sremac napisao početkom 20. veka, Zdravko Šotra snimio je početkom 21, a Katarina Radivojević i Vojin Ćetković su se kao Zona i Mane poljubili na ljuljašci sekund pre odjavne špice.

Iako se ovo baš i ne može nazvati poljupcem, mirne duše se može uvrstiti u jedan od najlepših "kao poljubaca" domaćeg filma. Njih dvoje se faktički ne ljube, ali dele jabuku. Ona s jedne strane, on sa druge strane, i kad dođu do sredine... Te srednjoškolske ljubavi su najlepše, zaista.

"Crni bombarder" nije romantičan film, ljubav je tu došla kao kolateralna šteta. Tenzija koja se oseća između Crnog i Lune kulminira kada se oni poljube u haustoru. Film dotiče konfuzne i teskobne političke, ideološke i društvene prilike što svakako nije pogodno tle za ljubav.

Mirjana Joković i Sergej Trifunović ostvarili su zapažene uloge u "Stršljenu". Kada pomešate mafiju, tajne, laži i zabranjenu ljubav dobije se odličan film. Kako je atmosfera stalno napeta, svaki poljubac Adrijane i Miljaima je odličan, poželjan i dok gledalac frenetično navija za ljubav, duboko u sebi zna da je osuđena na propast. Zato je svaki poljubac dragocen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.