Uragan oslabio, evakuacija turista

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Sep.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan oslabio, evakuacija turista

MEKSIKO SITI - Meksička vlada obezbijedila je prevoz za oko 30.000 turista iz ljetovališta Los Kabos, koje je prethodnih dana pogodio snažan uragan.

Meksička vlada obezbijedila je avionski prevoz za više hiljada stranih turista iz ljetovališta Los Kabos na pacifičkoj obali Meksika, prethodnih dana pogođenoj uraganom Odil koji je u međuvremenu oslabio i trenutno se kreće ka američkoj državi Arizoni, piše B92.

Vojnim i putničkim avionima, meksičke vlasti besplatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su prevezle turiste sa međunarodnog aerodroma u Los Kabosu koji je i dalje zatvoren za komercijalne letove zbog oštećenja terminala, do aerodroma u Tihuani, Masatlanu, Gvadalahari i Meksiko Sitiju gdje će im u slučaju potrebe, biti obezbijeđena i konzularna pomoć.

Zvaničnici procjenjuju da će za prebacivanje 26.000 stranih i 4.000 domaćih turista biti potrebno dva dana, navodi AP.

U naletu uragana koji je u nedjelju i ponedeljak protutnjao južnimi dijelom poluostrva Donja Kalifornija na sjeverozapadu Meksika, lakše je povrijeđeno 135 ljudi, uništene su mnoge kuće, a na hiljade domova je ostalo bez struje, vode i telefonskih linija.

I dok se Odil kreće ka sjeveru, očekuje se da će nova tropska oluja nazvana Polo, koja se kreće ka jugozapadnoj obali Meksika, a prerasti u uragan kasno večeras, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.