Umrla Merilin Barns zvezda horora Teksaški masakr

Izvor: 24sata, 06.Avg.2014, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla Merilin Barns zvezda horora "Teksaški masakr"

Američka glumica Merilin Barns, poznata kao "kraljica vrištanja" zbog uloge u filmu strave "Teksaški masakr motornom testerom" iz 1974, pronađena je mrtva u svom domu, u Hjustonu, u Teksasu.

Prema pisanju američkih medija, telo 64-godišnje glumice pronašla njena sestra.

Rođena 1950, Merilin Barns se proslavila prvom ulogom na filmu u čuvenom horor ostvarenju Tobea Hupera, koje ove godine obeležava 40-godišnjicu od nastanka.

Igrala je Sali Hardesti, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << devojku koja jedina uspeva da preživi krvavi pir ubice s motornom testerom, čiji je lik bio inspirisan serijskim ubicom Edom Gejnom.

Barnsova je bila jedna od prvih i najpoznatijih "kraljica vrištanja" (Screaming Queen) zbog snažnih vokalnih sposobnosti koje su posebno cenjene u horor

Naime, u Huperovom filmu, ona uspeva da vrišti čitavih pola sata u sceni bekstva od legendarnog negativca Lederfejsa.

Barnsova je kasnije imala nekoliko manjih uloga u nastavcima ove franšize, a igrala je i u TV filmu "Helter Skelter" o ubistvima Čarlsa Mensona, kao i u Huperovom ostvarenju "Eaten Alive" iz 1977.

Njen poslednji film "In a Madman's World" još uvek je u post produkciji.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umrla Merilin Barns, zvijezda horora »Teksaški masakr«

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2014

HJUSTON - Američka glumica Merilin Barns, poznata kao "kraljica vrištanja" zbog uloge u filmu strave "Teksaški masakr motornom testerom" iz 1974, pronađena je mrtva u svom domu u Hjustonu, u Teksasu...Prema pisanju američkih medija, tijelo 64-ogodišnje glumice je pronašla njena sestra...Rođena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.