U OVOJ PUSTINJI NEMA NIJEDNOG ČOVEKA OSIM JEDNOG policajca koji se šunja. Evo i zašto

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jul.2016, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U OVOJ PUSTINJI NEMA NIJEDNOG ČOVEKA OSIM JEDNOG policajca koji se šunja. Evo i zašto

Policajac Rajan Hajek svakodnevno šeta pustinjom u Teksasu, koja inače pripada najlepšem nacionalnom parku na setu, Big Ben, kako bi pronašao barem neki dokaz da su tu nekada živeli ljudi. Međutim, to mu nikako ne polazi za rukom! Retko kad ima priliku da uhvati nekog imigranta kako pokušava da se neprimetno "prebaci" iz Meksika u SAD.

U pustinji je moguće pronaći ostatke dinosaurusa, kao i ljudske fosile, međutim, nigde ne postoje podaci o tome ko je sahranjen na kojem mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Prošle godine, u oktobru, Hajek je imao priliku da "uhvati" pet muškaraca koji su ilegalno prešli granicu i prokrijumčarili oko 300 kilograma marihuane. Prvi put ih je primetio u lokalnoj prodavnici, namnenjenoj turistima, a onda ih je uhvatio na području pustinje.

Ovakvi problemi su svakodnevnica jer se Big Ben nalazi suviše blizu granice SAD sa Meksikom, a nigde ne postoji granična kontrola ili ograda koja će onemogućiti ilegalan ulazak u Ameriku.

Inače, Big Ben ima izuzetno raznoliko biljno i životinjsko stanište, postoji preko 1.200 različitih biljaka, među kojima je 60 vrsta kaktusa. U parku se nalazi oko 600 životinjskih vrsta i oko 3.600 vrsta insekata, dok postoji oko 400 vrsta ptica.

(Telegraf.rs / Izvor: bbc.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.