U Kini kloniraju pse!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2015, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kini kloniraju pse!

Kina se priprema za izgradnju najveće svetske "fabrike" za kloniranje pasa, krava i konja.

Izgradnja ovog centra za kloniranje koštaće neverovatnih 30 miliona dolara. Biće smeštena u Tjanđin naučnom parku na severoistoku Kine, sastojaće se od revolucionarnih laboratorija, centra za kloniranje životinja, banaka gena i obrazovnog izložbenog salona, javlja Čajna dejli.

Upravni odbor novog centra već je potpisao ugovor sa firmama koje se bave očuvanjem matičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ćelija, kao i sa proizvođačima tehnologije iz oblasti biološke medicine. Kinezi će, kako je planirano, sarađivati i sa južnokorejskom Soam fondacijom za istraživanja, koja je prva klonirala pse. Do kraja 2015. godine, fondacija će klonirati 550 pasa za razne namene, uključujući i pse koji sprovode bezbednosne zadatke na carini i aerodromima.

Poslednjih nekoliko godina, kineski naučnici uglavnom su klonirali svinje na industrijskom nivou, a u tome im je pomagao Pekinški geoekonomski institut.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.