To je red: Ako u Kini pređete na pešački kroz crveno, teško vama (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Apr.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To je red: Ako u Kini pređete na pešački kroz crveno, teško vama (FOTO)

Automatske rampe instalirane su na veoma prometnoj raskrsnici u centru Vuhana u kineskoj provinciji Hubei, da spreče pešake da prelaze na crveno svetlo. A ako prekršite pravila, lice vam se odmah pojavi na velikom ekranu. Rampe, slične onima na ulazu u podzemnu železnicu, postavljene su u blizini glavnog tržnog centra, a sve u sklopu brige grada da smanji prelazak ulice na crveno svetlo.

Rampe su deo pilot projekta da se pešaci ohrabre da poštuju saobraćajna pravila. One su sinhronizovane >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sa semaforima i zatvaraju se na crveno, a otvaraju na zeleno svetlo za pešake. Rampe su još uvek u fazi testiranja, pa ako se pokažu dobro, biće ponuđene drugim mestima, koja imaju veliki protok pešaka.

Foto: Profimedia

Reakcije na društvenim mrežama su očekivano negativne, pa se tako neki šale da bi moglo da se desi da rampe budu ukradene i rasprodate kao staro gvožđe.

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.