Tijana Bogićević otvorila Internacionalni festival mode u Novom Sadu

Izvor: Blic, 25.Apr.2017, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijana Bogićević otvorila Internacionalni festival mode u Novom Sadu

Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice večeras je prodefilovalo više od 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih dizajnera, čime je počeo Internacionalni festival mode i dizajna, "Serbia Fashion Week".

Ovu nesvakidašnju i svakako jedinstvenu modnu reviju u Novom Sadu uveličao je i nastup Simfonijskog orkestra NS2021, kao i predstavnica na predstojećoj Evroviziji, Tijana Bogićević.

Ona je za "Blic" izjavila da joj je učešće na Evroviziji 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine od velikog značaj, jer već sada zna šta je tamo i očekuje.

- Učestvovala sam kao prateći vokal sa Ninom i pesmom "Čaroban". To iskustvo mi je od neprocenjivog značaja i uvek sam priželjkivala da se ponovo pojavim na toj pozornici - kaže Bogićević za "Blic".

Bogićević je sa mnogobrojnim Novosađanima imala prilike da vidi modele svetskih modnih imena kao što su: Agatha Ruiz de la Prada iz Španije, Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Beyonce, Kate Moss i druge, kao i brojni dizajneri iz Srbije i regiona.

Internacionalnu nedelju mode u Novom Sadu nije propustila ni starleta, pevačica i mankekenka Ava Karabatić, koja kaže prati sva modna dešavanja.

- Vrlo rado dolazim u Novi Sad, a ovaj spektakl nisam smela da propustim. Sve me podseća na Split i možda i iz tog razloga volim biti gost u Novom Sadu. Sigruno ću dolaziti češće - kaže Ava i napominje da je na modnoj reviji videla nekoliko modela koje bi vrlo rado i sama nosila.

- Manekenke su veoma dobro iznele čitavu reviju. Bilo je malo svežije vreme. Međutim ni to ni vrtoglave štikle im nisu smetale da prikažu pu"Blic"i različite kreacije - kaže Ava.

Na kraju defilea modela je nastupio i Dragoljub Đuričić sa bubnjarima.

Serbia Fashion Week trajaće do 29. aprila i predstavlja najveći modni festival na našim prostorima, a aprilsko izdanje predstaviće dizajnere iz 20 različitih država sveta, ali i brojne dodatne programe koji doprinose edukaciji posetilaca o modi kao umetnosti.

Uz glavni, revijalni program koji će biti održan u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, biće organizovane i edukativne konferencije i seminari, takmičenja mladih talenata, kao i "Show Room".

- Za razliku od dosadašnjih, ovaj Festival mode se dešava u trenutku kada je Novi Sad dobio titulu Evropske predstavnice kulture. Ideja da Zmaj Jovina ulica bude najveća pista u Evropi rodila se iz želje da pokažemo koliko su Novi Sad i SFW cenjeni, što pokazuje i veliki odziv inostranih modnih kreatora - rekla je predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.