Telo devojčice Ivane Podraščić pronađeno u Rakovici,  uhapšen ubica!

Izvor: Prva.rs, 02.Okt.2014, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telo devojčice Ivane Podraščić pronađeno u Rakovici, uhapšen ubica!

Telo 14 - godišnje Ivane Podraščić učenice OŠ "Svetislav Golubović - Mitraljeta" iz Batajnice pronađeno je u napuštenoj kući u Rakovici, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je počinilac uhvaćen.

"Radi se o zastrašujućem zločinu, o ubistvu 14 godišnje devojčice", rekao je Stefanović i naveo da je počinilac višestruki povratnik.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je ubica višestruki povratnik Darko >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Kostić (39), a da je njeno telo pronađeno jutros nakon dvomesečne potrage.

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih dela.
"Radi se o povratniku i izvršiocu više krivičnih dela. On je 1993. godine sa još jednim čovekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično delo osuđen je na sedam godina zatvora", rekao je Veljović i dodao da je to krivično delo Kostić izvršio kao mlađi punoletnik.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo, naveo je prvi čovek srpske policije.

Telo devojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave NN ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

Kako je objasnio, telo pronađene devojčice pronađeno je u poodmakloj fazi truljenja, a kao posebno zanimljivo je izdvojio to da je Kostić sve svoje žrtve poznavao.
Devojčica je 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima u "provod" i od tada se nije nikome javila. Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala. Roditelji su tvrdili da je Ivana i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo i da im se ne javi. Ipak, do kraja su verovali da je živa i čak preko medija poručivali da se vrati kući i da neće imati nikakvih problema.
Izvor: Tanjug

Pročitajte i: Ovo je ubica Ivane Podraščić!

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Ovo je kuća gde je nad Ivanom izvršen monstruozan zločin

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2014

Darko Kostić je ubio četrnaestogodišnju Ivanu Podraščić u ovoj kući. Devojčica je nestala pre dva meseca, a policija je otkrila da je ona prvo silovana a , zatim ubijena motkom."Uhapšeni je višestruko osuđivan za mnoga krivična dela, ovo je zastrašujući zločin", rekao je ministar Stefanović...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.