TRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Evo kako da privučete mnogo novca

Izvor: Press, 19.Sep.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRIKOVI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Evo kako da privučete mnogo novca

Živimo u materijalnom svetu i, bez obzira na to koliko svoje potrebe smanjujemo, bez novca ne možemo opstati, zato treba da naučimo kako da ga privučimo i sačuvamo...
Фото: сенса
Живимо у материјалном свету и, без обзира на то колико његове потребе смањујемо, без новца не >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << можемо да се супротставимо, зато треба да научимо како да га привучемо и сачувамо ...
 

Иако неки религијски и духовни правници јавно заступају став да је новац као материјална категорија небитан, чини се да и они који тако тврде у превише не верују нити својим примером потврђују.
Не само да нам је неопходан за задовољење егзистенцијалних потреба него што нам омогућава и да квалитетније живимо. Ако новац ставимо на право место, он нам помаже да живимо у складу са сопственим вредностима - слободним, неусловљеним и аутентичним животом.
Уз помоћ мале трикове научите да побишате своју материјалну ситуацију.
1. Новац је ваша енергија, па је стога свесно размењен! Када нешто купујете, будите свесни тога. Тако ћете више ценити свој новац, освестићете своје стварне потребе и можда схватити да вам неке (дотад неизбежне) ставке у буџету напросто не требају.
 

 
2. Ипак, не претерујте с буџетом! Концентрисаност на трошкове слична је концентрисаности на проблеме. Када сте усмерени на проблеме, не можете видети решења. Осим тога, према закону привлачења, привући ћете још више проблема. Ако се фокусирате на трошкове, стално ћете искакати нове, непредвиђене. Усмерите се радије на приходе. Будите захвални на њима, чак и ако су мали. Будите захвални на свему материјалном и нематеријалном што имате, јер захвалност као животни став увек доноси обиље.
3. Не постављајте одједном превелике циљеве у вези с новцем и материјалним вредностима. Постављајте их у мањим корацима - онако како се духовно развијате. У противном вашем систему то неће моћи да прихвати, па ћете доживети неуспех. Обесхрабрићете се и идући пут теже покушати.
4. Не улазите у пројекте ако немате енергије да бисте их довршили јер енергију додатно расипате. Настављате да губите и након што сте од пројекта одустали. Наиме, сваки започети пројекат значи отварање новог енергетског круга, који се затвара тек када оно што сте започели и довршите. Ако оно на шта сте се обавезали (према себи или другима) не довршите, на кругу настаје пукотина кроз коју ваша енергија иде, чак и када сте на пројекту заборавили. Ако имате пуно недовршених пројеката, кроз њих губите јако пуно енергије која вам је потребна за нове, финансијске исплативе пројекте. Да бисте спречили даље очитавање енергије, прво затворите мање кругове, оне за које имате енергију. Онај који више нема смисла можете и раскинути, али то учините с пуном свесношћу је разумевањем.
5. Не трошите време и енергију за изградњу пословних и финансијских структура ако пре тога нисте створили квалитетне енергетске темеље, јер ће без њих све структуре бити лабилне. Структуре створене на квалитетним темељима након неког времена постају самоодрживе, што значи да им не треба ваша енергија да буде опстале.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.