Starlete plasiraju opasne trendove

Izvor: Press, 16.Apr.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starlete plasiraju opasne trendove

Stanjivanje struka putem mobilnih aplikacija pre nego što se fotografija okači na društvene mreže je način da se poznate ličnosti predstave u što boljem svetlu.

Prva na toj listi je Kim Kardašijan koja pre obrade fotografije u Instagramu modifikuje određene delove tela.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za mršaviji izgled ima preko 100 miliona korisnika širom sveta i uverava vas da će "stranjiti vaše telo na najlakši način". Druga aplikacija savetuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << korisnicima da "ne čekaju na savršeni škljoc" već da koriste njihovu aplikaciju.

Psiholog Sara Mekmejon kaže da ponašanje Kim Kardašijan na društvenim mrežama može oštetiti mentalno stanje mladih devojaka.

"Ona nas tera da mislimo da niko nema šanse da izgleda tako dobro“, kaže Sara koja pomaže onima koji imaju poremećaje u ishrani – „Dešava se da mladi gledaju slike svojih prijatelja na Fejsbuku, pa požele da imaju razmak između butina, iako nisu za to genetski predodređeni“

Fotošop eksperti navode na lako možemo primetiti kada je neka slika prethodno "stanjena" i to prema blagim zakrivljenostima predmeta u pozadini.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.