Srbi na šestom mestu po brojnosti u Frankfurtu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2015, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na šestom mestu po brojnosti u Frankfurtu

U Frankfurtu, centru finansijske moći Nemačke i gradu u kojem su već decenijama mnogi stranci našli "uhlebljenje", građani Srbije se nalaze na šestom mestu, po ukupnom broju stranaca.

Prema statističkim podacima, u tom gradu živi sve više istočnih Evropljana, a sve manje Turaka.

Tabliod "Bild" objavio je podatke, prema kojima je u Frankfurtu 31. decembra prošle godine živelo 8.924 građanina Srbije, što je za 84 osobe više nego u 2013. godini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Srbija se time našla na šestom mestu, iza Turske, Italije, Hrvatske, Poljske i Rumunije, pokazuju podaci.

U Frankfurtu žive ljudi iz 178 zemalja i broj građana stranog porekla porastao je od 2013. do 2014. godine za 11.032 osobe, odnosno, od ukupno 708.543 stanovnika njih 196.577 imaju strano državljanstvo. Najveći priliv doseljenika zabeležen je iz Rumunije, Hrvatske i Bugarske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Srbi u Frankfurtu šesti po brojnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2015

U Frankfurtu, centru finansijske moći Nemačke i gradu u kome su već decenijama mnogi stranci našli "uhlebljenje", građani Srbije se nalaze na šestom mestu, po ukupnom broju stranaca...Prema statističkim podacima, u tom gradu živi sve više istočnih Evropljana, a sve manje Turaka...Tabliod "Bild"...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.