Sent Moric - Sinonim za hedonizam

Izvor: B92, 26.Nov.2014, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sent Moric - Sinonim za hedonizam

Sent Moric, grad u istočnoj Švajcarskoj, broj jedan je na listi zimskih centara i to sa dobrim razlogom. Iako važi za jedno od skupljih skijališta i omiljena je destinacija bogatih i slavnih, može se reći da je kvalitet usluge srazmeran cenama u ovom skijalištu. Pejzaži u ovom skijalištu oduzimaju dah.

U ponudi su mnoge aktivnosti i raskošno švajcarsko gostoprimstvo. Ova nepobediva kombinacija, koju su turisti otkrili još 1864. godine, poseduje 400 kilometara raspoloživih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skijaških staza zajedno sa Olimpijskom ski-stazom. Ovo je jedno od najboljih mesta na svetu za ljubitelje zimskog sporta. I švajcarski Nacionalni park, koji se nalazi u Engadinskoj dolini je među najboljim u zemlji za pešačenje i planinarenje.

Prevoz

Sistem švajcarskog putovanja obuhvata vozove, autobuse, brodove, trajekte i druga sredstva. Oni su svi povezani, odlično organizovani i veoma tačni kao što se moglo i pretpostaviti. U Sent Moricu možete slobodno zaboraviti na automobile.

Ljubitelji biciklizma mogu iznajmiti bicikl u pojedinim hotelima, jer je velika šteta ne uživati u dugačkoj stazi za biciklizam koja prolazi pored prelijepih predjela u kojima ćete uživati. Sent Moric ima i odlične štale, a jahanje kroz alpske predele je jedinstven doživljaj.

Sa čak 25 jezera koja se ovde nalaze pruža se dovoljno mogućnosti i za jedrenje. Silvaplana, u blizini Sent Morica je centar jedrenja na dasci u Engadine dolini.

Ovo skijalište je najbolje posetiti u leto i zimu, ali kada god da svratite nećete se pokajati. Leto je vreme za sport na otvorenom, pešačenje, biciklizam, planinarenje, jedrenje i još mnogo toga, dok su zimi zimski sportovi nezamenjivi. U proleće i jesen je tiho jer tada ima najmanje turista, ali može se još mnogo toga raditi u Sent Moricu tokom ovih meseci. Ima više koncerata, kulture i više zabavnih događaja.

Zanimljivo za ovo skijalište je to da je ovde valuta švajcarski franak, i iako na mnogim mestima možete plaćati u evrima, kusur će vam biti vraćen u francima. Ako želite luksuzan smještaj, Splendidove palate sa svim mogućim komforom, objektima i vrhunskom švajcarskom uslugom, dostupne su vam po ceni od 250 do 600 evra, dok se jeftiniji hoteli kreću od 150 do 250 evra. Manje luksuzan smještaj, koji odiše autentičnom Švajcarskom može se naći za čak 35 evra po osobi.

Izvor: Glas Srpske

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.