Selfi se zabranjuje širom sveta

Izvor: 011vodič.com, 26.Jan.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selfi se zabranjuje širom sveta

Na pojedinim svetskim destinacijama od nedavno je zabranjeno slikanje selfija. Pročitajte gde i zašto. Novi zakoni koji su stupili na snagu u pojedinim turističkim mestima, zabranjuju slikanje selfija jer je to “simbol narcizma”.
Direktorka “Kontiki holidejza” Katrina Beri, kaže da će ovakvo fotkanje biti zabranjeno “zbog bezbednosti i poštovanja prema drugima, ali i zbog običaja u različitim zemljama – selfi na svetim mestima Ho Ši Mina u Vijetnamu, sigurno se neće dopasti >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lokalnom stanovništvu”.
Takozvani “selfi štap” za sada je zabranjen na nekim prometnim turističkim destinacijama u Londonu, zbog straha da bi osoba štapom mogla da povredi druge posetioce ili im zakloni pogled na znamenitost. Takođe, ulaz u Vembli arenu, O2 arenu i Brikston akademiju, biće zabranjen svima koji se pojave sa “tim uvredljivim štapom”.
To je zabranjeno i u Severnoj Koreji, osim ako ne posedujete licencirani selfi štap koji ne ometa rad drugih elektronskih uređaja. Osobe koje unesu ovakve štapove u Južnu Koreju mogle bi da plate kaznu do 26.680 evra ili se suoče sa zatvorskom kaznom u maskimalnom trajanju od tri godine.
Jedna plaža na jugu Francuske uvela je zabranu fotografisanja selfija zbog toga što se na taj način “uništava iskustvo posetilaca koji žele da uživaju u netaknutoj prirodi”. Verovali ili ne, na ovoj plaži patrolira i policija čija je nadležnost da neko ne prekrši ovaj zakon.
Zanimacija mnogih turista koji posete jezero Taho u Kaliforniji je slikanje sa medvedima. Nadležne brine takav trend, pa je uvedena zabrana iz bezbednosnih razloga.
U Hadžu u Meki nadležne brine trend “fotografisanja hodočašća i svetih mesta”, pa su nadležni zabranili takvu praksu koja se “protivi islamskim principima”.
Iz bezbednosnih razloga zabranjeno je i fotkanje selfija tokom čuvene ulične trke sa bikovima u Španiji. Prošle godine, jedan čovek je kažnjen sa 4.000 evra zbog takvog selfija koji je proglašen najopasnijim selfijem svih vremena.
U Njujorku je zabranjeno fotografisanje selfija sa opasnim životinjama, zbog toga što je na društvenim mrežama popularan trend slikanja selfija sa tigrovima. Doneta je odluka da se oni koji prekrše ovaj zakon sada kazne novčano – od 500 do 1.000 dolara.
Slikanje selfija sada je zabranjeno i na Australian Openu, zbog straha da bi štapovi za selfi mogli da ometaju koncentraciju igrača, ali i da zaklone pogled drugim posetiocima. U svakom slučaju, napravljene su “selfi zone” u blizini, za one prave zavisnike koji ne mogu, a da ne škljocnu.

The post Selfi se zabranjuje širom sveta appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.