SERGEJ JE IZGUBIO RUKU KADA JE NJEGOV SIN BIO MALI: Dečak je odrastao, napravio mu novu i pokazao drugima kako to da urade (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Okt.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SERGEJ JE IZGUBIO RUKU KADA JE NJEGOV SIN BIO MALI: Dečak je odrastao, napravio mu novu i pokazao drugima kako to da urade (VIDEO)

Sergej Galcev iz Belorusije ostao je bez desne podlaktice kad je njegov sin bio mali: dečak je u međuvremenu odrastao, postao inženjer i ocu napravio protezu koja mu skoro u potpunosti zamenjuje ruku.

To što je je njegov tata teško povredio ruku kad je on imao samo četiri godine, verovatno je uticalo na odabir njegovog budućeg poziva.

Dečak je postao naučnik koji ume da napravi razne stvari, pa je tako sa jednim kolegom, u podrumu svoje kuće, za svog oca izumeo i >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << izradio protetičku ruku.

Unutar ruke napravljene od posebnog materijala nalazi se mehanizam koji omogućava da se šaka otvara i zatvara. Iako njegova ruka nema senzore kakve imaju već postojeće proteze tog tipa, Sergej može da radi skoro sve: seče drva ili kosi travu.

Izrada ove proteze je i mnogo jeftinija od nekih drugih, pa je uz video o njoj, Sergejev sin na internet postavio i uputstvo kako i drugi inženjeri mogu da je naprave.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.