SAVETI ZA NEGU NOKTIJU: Izbegavajte ove greške

Izvor: Press, 25.Jan.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVETI ZA NEGU NOKTIJU: Izbegavajte ove greške

Ukoliko na vreme počnete da brinete o svojim noktima izbećićete mnoge probleme. Nokti neće biti žućkasti, neće biti lomljivi, i izgledaće zdravo i uredno. Možda i nesvesno svoje nokte ne negujete na pravi način, mi ćemo sa vama danas podeliti savete koji će vam pomoći da brinete pravilno o svojim noktima i zaustavite sve loše navike i načine pogrešne nege!
Foto:wannabemagazine.rs
Ne nanosite >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zaštitni sloj
Bilo da nanosite svetlu ili tamnu nijansu laka za nokte zaštitna baza je neophodna pre lakiranja. Ne samo da će zaštititi vaše nokte već će i boja izgledati bolje zahvaljujući bazi. Ako to pak preskočite desiće se da vam nokti požute od lakova i da se brže skida i sama boja. Ovako će se boja zadržavati na noktima i do sedam dana.
Detaljno čišćenje noktiju pre lakiranja
Pre nego počnete sa lakiranjem svojih noktiju neophodno je da pravilno očistite ruke i nokte. Operite ih u mlakoj vodi, i nikako ih nemojte mazati kremom za ruke ili losionom. Zbog toga što će svaka krema učiniti to da se lak lepo ne razlije po noktu  i ostavljaće tragove prilokom nanošenja. Stavite na tufer malo skidača laka za nokte i pređite u par poteza po površini nokta.

Koristite sredstva za brzo sušenje laka
Često smo u žurbi i neretko koristimo sredstva za brzo sušenje laka na noktima. Ova sredstva obično u sebi sadrže dozu acetona koji prouzrokuje perutanje noktiju. S toga izbegavajte ovakva sredstva jer čine više štete nego koristi! Lampa sa UV zracima može takođe biti opasna ako se koristi prečesto. Birajte sredstva na bazi ulja koja neguju vaše nokte.
Grickanje noktiju
Jedna od definitivno najružnijih navika je grickanje noktiju. Ne samo da vam nokti neće izgledati uredno, grickanje nije zdravo niti higijenski. Ovo posebno ružno može delovati ukoliko grickate nalakirane nokte. Vreme je da prestanete sa ovom ružnom navikom već danas!

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.