Roditelji ubeđuju uplašenu decu da „Čika Vulin“ ne postoji

Izvor: Njuz.net, 19.Dec.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji ubeđuju uplašenu decu da „Čika Vulin“ ne postoji

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeUmetnički prikaz onoga kako većina dece opisuje „Čika Vulina“ (foto:Tanjug)

Novi Sad, 19. decembar 2014, (Njuz) — Mala deca širom Srbije veruju u čika Vulina i plaše ga se, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za psihičko kažnjavanje u Sremskoj Kamenici. Ova činjenica stvara velike probleme roditeljima, koji na sve načine pokušavaju da ubede svoje mališane da čika Vulin nije pravi lik, već samo plod njihove mašte.
- Naš Darko svim srcem veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << da postoji takav lik kao što je čika Vulin, iako je već sada dovoljno star da možemo da mu kažemo istinu, kaže zabrinuto Miloš Jovanić (30), otac. – Čika Vulin jeste uverljiv lik, i priznajem da je i meni malo strašan. Voleo bih da možemo da ubedimo mališu da je to samo plod mašte i da se to ne događa stvarno.
Stručnjaci se slažu da „lik Čika Vulina koji donosi bezvezne poklone“ može biti traumatičan za najmlađe.
- Ko god da je izmislio Čika Vulina nije razmišljao o posledicama. Tome su, ruku na srce, doprineli i roditelji koji sve češće plaše decu tako što im kažu da će, ako ne budu dobri, doći čika Vulin i doneti im bezveze poklone, kaže Branko Kockica, poznati dečiji TV autor i pedagog.
Do izjave čika Vulina do zaključenja ovog teksta nismo uspeli da dođemo.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.