Razlog zbog kog Sonja Savić nije otišla po Zlatnu arenu pokazuje kolika je bila carica

Izvor: Blic, 25.Jul.2016, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razlog zbog kog Sonja Savić nije otišla po Zlatnu arenu pokazuje kolika je bila carica

Komična priča o iskompleksiranoj Dečki je glumici Sonji Savić donela pulsku Zlatnu arenu.

Snimanje "Šećerne vodice" nije bilo bezbolno i tokom seta su se javljale mnoge teškoće, što zbog malog budžeta, što zbog zamene snimatelja. Ovaj film po završetku nije bio potencijalni hit. Onda stiže Pulski filmski festival, a ostvarenje je uvršteno u zvaničnu selekciju. Kritike su odlične, a pulski žiri nagrađuje Sonju Savić kao najbolju glumicu festivala.

Velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zlatna arena joj ipak nije uručena na samom festivalu 1984. godine. Iko bi mnogi verovatno Sonjin nedolazak pretvorili u neku veliku priču, razlog je bio sasvim jednostavan i divan. U njenom maniru.

- Rado se sećam tog leta. Tokom jula sa grupom vršnjaka boravila sam na poluostrvu Pelješac ne razmišljajući ni o čemu drugom do o kupanju i sunčanju. Tek tri dana kasnije, a na osnovu nekih telegrama iz Beograda, a koji su mi naknadno dostavljeni iz mesne pošte, saznala sam da sam dobitnica priznanja u Puli - rekla je u jednom intervjuu Sonja.

Posle toga njena karijere je krenula uzlaznim tokom, a u beogradskim bioskopima ovaj film je pogledalo oko 150.000 ljudi.

Sonja je preminula 23. septembra 2008. u 47. godini. Zašto je sebe smatrala udovicom, kada je bila najsrećnija i šta je smatrala najvećim kvalitetom svog života pročitajte OVDE.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.