Rat kobasica u Nirnbergu

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat kobasica" u Nirnbergu

Stanovnici Nirnberga besni su zbog plana Saksonije da daje besplatne kobasice posetiocima svetski poznatog Božićnog vašara u njihovom gradu.

Foto: Tim Bartel / Flickr.com

Kobasice iz Saksonije poslužiće kao marketinški trik da privuku posetioce u ovaj deo nemačke. Međutim, kampanja “Tako je to u Saksoniji” izazvala je negodovanje Bavaraca.

“Ne možete da poklanjate stvari bez specijalne dozvole”, rekao je organizator vašara Helmut Nordhart.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Naime, vlasnicima štandova ne dopada se ideja da se takmiče sa onima koji poklanjaju kobasice u doba godine kada obično imaju najviše prometa.

Ipak, predstavnik Saksonije u Drezdenu rekao je da njihova namera nije bila da izazovu pometnju ili potkopaju biznis vlasnicima štandova.

Originalni plan je bio da se reklamira specijalni saksonski senf pod motom “Mi donosimo začine u vaš život. Bez obzira na to odakle ste”.

Mali broj kobasica začinjen ovim delikatesom bio bi poklanjan u centru grada.

Još nije poznato da li će Saksonci morati da se presele na neki drugi kraj Nirnberga, kako ne bi kvarili posao svojim domaćinima.

Pet razloga da posetite Nirnberg

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.