Raskid-je-moguc-samo-na-ovih-pet-nacina-a-cetiri-su-brutalna

Izvor: medio.rs, 21.Dec.2014, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskid-je-moguc-samo-na-ovih-pet-nacina-a-cetiri-su-brutalna

Od ultimatuma i zajedničke odluke do raskida "iz vedra neba" - svako je iskusio raspad veze na jedan od ovih načina. Iako je svaki raskid neprijatan, neki su baš brutalni.

Prekid veze je iskustvo koje je svako barem jednom iskusio u životu. Koliki trag ostavlja zavisi od toga kakvu ste vezu izgradili s bivšim partnerom, gajite li i dalje osećanja prema njemu ili ste spremni da nastavite dalje. Raskid tako može da bude zajednička odluka, može biti posledica agresivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ispada ili jednosmerna ulica. Srce vam, prema tome, može biti slomljeno na više načina.

Zajednička odluka

Nakon godina provedenih zajedno, došlo je vreme da svako pođe na svoju stranu. Partneri su zajedno odlučili da se više ništa ne može učiniti i da bolje funkcionišu kao prijatelji nego par. Ova vrsta raskida je bolna, ali mirna i ponekad može delovati oslobađajuće.

Da li je to veza ili samo avantura?

Prisilni raskid

U ovaj raskid umešao se život. Par najčešće raskine zato što se jedan od partnera seli u drugi grad ili je prihvatio novi posao u inostranstvu. Takve su veze najčešće tek na početku, a ni jedna ni druga strana nije spremna da se žrtvuje za vezu na daljinu.

Ultimatum

Veze iziskuju puno truda i ponekad parovi mogu da upadnu u kolotečinu koja razdire njihov odnos. Njegovi odlasci na trening ili njena opsesija šopingom – to može da uništi vezu, pa najčešće jedna strana preti da će raskinuti ako se njihova bolja polovina ne popravi. Međutim treba imati na umu da promeniti nekoga nije nimalo lako, posebno ako on to sam ne želi.

Preljuba

Razlog za raspad veze u ovom slučaju je prevara. Jedna strana ne može da pređe preko takve greške ili možda druga ni ne želi da nastavi vezu. Ovaj raskid je izrazito bolan jer je jedan partner povređen i teško mu je da nekome ponovo poveruje. Oporavak može biti jako dug.

Raskid “iz vedra neba”

U jednom trenu sve je savršeno, a u drugom već se sve srušilo. Partner je odlučio da prekine vezu, a druga strana nije sigurna zašto. Nije bilo nikakvih znakova, a vi ste bili sigurni da ste srećni i da vas čeka zajednička budućnost. Ovo iskustvo je traumatično, pogotovo zato što je bilo neočekivano. Ljudi mogu početi da sumnjaju u sebe i osećaju krivicu što nisu to ranije uočili.

(24sata.hr)

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.