RIZNICA ZDRAVLJA: Čudotvorni domaći lekovi od oraha!

Izvor: Press, 25.Okt.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZNICA ZDRAVLJA: Čudotvorni domaći lekovi od oraha!

Napravite domaće lekove od oraha koji vam mogu pomoći kod anemije, problema s potencijom, štitnom žlezdom, čirom na želucu...
Orasi su riznica zdravlja, puna antioksidansa i hranjivih materija.  
Od ove hranjive namirnice možete napraviti kulinarske specijalitete, ali i lekovite preparate koji će čuvati vaše zdravlje cele godine.
1. Orasi u medu za bolju plodnost i potenciju Orah je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prirodni afrodizijak sadrži vitamine B1 i B2 koji telu daju energiju, i vitalne elemente koji su bitni za razvoj žlezda. Bogat je cinkom, koji je važan za normalnu seksualnu aktivnost i rad prostate.
Ima pojačano delovanje u kombinaciji s medom, koji takođe obiluje materijama važnim za muško reproduktivno zdravlje.
U jednakim razmerama pomešajte mlevene orahe s kestenovim medom i jedite tri kašike mešavine, 3 puta na dan. Da bi se postigli željeni efekti, kura treba trajati najmanje 20 do 30 dana. Ova mešavina je delotvorna i kod visokog krvnog pritiska i glavobolje.
2. Mešavina protiv anemije Ovom smesom pobedite anemiju i iscrpljenost.
Pripremite smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve dobro izmešajte i uzimajte jednu kašičicu svaka tri do četiri sata.
3. Orahovo mleko protiv čira na želucu Orahovo mleko je lek koji pospešuje zarastanje čireva na želucu. Za pripremu mleka prelijte 20 grama samlevenih oraha s dva decilitra kipuće vode. Dobro promućkajte, procedite i dodajte veliku kašiku meda.
Pre svakog obroka uzimajte pet do šest kašičica orahovog mleka.

PROČITAJTE JOŠ:
Trik koji će vašu majicu ili džemper učiniti najupečatljivijim detaljom jeseni!
Tipovi prijatelja koje svi imamo na Fejsbuku!
Rešite se STARE ŠMINKE!
   
4. Zeleni orasi za štitnu žlezdu Mladi zeleni orasi bogati su glavnim gradivnim elementima hormona štitne žlezde - jodom i tirozinom. U kliničkim ispitivanjima je potvrđeno da ulje zelenog oraha značajno povećava nivo tiroksina.
Ovaj preparat od zelenih oraha jako je popularan u lečenju hipotireoze prirodnim putem. U jednakom odnosu pomešajte mlevene zelene orahe (veličine lešnika), s medom. Ostavite na tamnom mestu 30 dana. Uzimajte jednu kašičicu dnevno.
5. Tradicionalna ruska tinktura protiv svih vrsta tumora Usitnite 150 grama korena valerijane, 50 grama muskatnog oraščića i 50 grama pupoljaka breze, prelijte s pola litre votke ili rakije, a zatim dodajte 150 grama celih ljuski zelenih oraha. Pustite da odstoji deset dana n
Uzimajte 15 kapi tinkture u 1 dcl vode, tri puta dnevno, pola sata pre obroka.a tamnom mestu.
6. Recept za prekrivanje mrlja kod vitiliga Naberite zelene orahe pre zrenja. Premažite mrlje unutarnjim delom ljuske oraha. Tri dana mažite isto mesto sokom i nastojte da to mesto ne ispirate vodom. Zelene orahe možete i zamrznuti i sačuvati ih do iduće sezone.
7. Čaj od mladog lišća oraha za čišćenje krvi Čaj od mladih listova oraha primenjuje se kao sredstvo za čišćenje krvi. Izvrsno je sredstvo i protiv kožnih oboljenja, šećerne bolesti i žutice, hemoroida, parazita, kostobolje, a zbog niskog procenta natrijuma preporučuje se i bubrežnim bolesnicima.
Lišće je nakon branja potrebno osušiti.
Pripremite čaj na sledeći način: dve kašike osušenog lišća prelijte s dva dcl hladne vode i kuvajte pet minuta.
Ostavite poklopljeno petnaest minuta i procedite. Dnevno možete piti dve do tri šoljice.
8. Oblozi od resa oraha protiv krvarenja Dve šake resa prelijte s litrom kipuće vode i ostavite deset minuta. Ovaj preparat možete koristiti za obloge protiv krvarenja, hemoroide i za vaginalno ispiranje.
9. Prah za jačanje organizma i zaceljivanje rana Sameljite osušene zelene plodove.
Za jačanje organizma, dezinfekciju i zaceljivanje rana uzimajte dve kašićice praha u tečnosti. Za spoljašnje obloge pomešajte četiri kašičice u čaju od hajdučke trave i nanesite na ranu.
10. Sirup od svežih mladih listova za zdravu kožu Namočite jednaku težinu listova i alkohola i ostavite da odstoji 48 sati. Dodajte toliko meda da dobijete gusti sirup. Uzimajte jednu kašiku pre obroka.
Pre otpočinjanja tretmana i uzimanja prirodnih lekova obavezno se konsultujte sa svojim lekarom.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.